Ben je niet het type om urenlang te relaxen op het strand, maar hou je meer van actie? Dan ben je op Ameland op de juiste plek. Je vindt op dit Waddeneiland twee bedrijven die tal van activiteiten op zowel het strand als op zee organiseren, namelijk Ameland Adventure en Beach Ameland op het strand in Nes. Je hoeft je dus geen moment te vervelen op Ameland. Er zijn activiteiten voor jong en oud en voor de ervaren en minder ervaren avonturier! Waar heb jij zin in? We lichten hier de populairste watersport- en strandactiviteiten op Ameland uit!

Strandzeilen op Ameland

Strandzeilen of blokarten is razend populair en een te gekke activiteit voor wie van wind en snelheid houdt! Je neemt plaats in een buggy met drie wielen en een zeil en als je het goed doet, doet de wind de rest. Je krijgt uiteraard de benodigde uitleg, zodat je binnen no-time snelheid kunt maken, over het strand kunt sjezen en bochten weet te maken. Heb je de wind mee en het strandzeilen in de vingers, dan kun je snelheden behalen tot wel 60 km per uur!

Beachgolf

Wie heeft je verteld dat golf alleen op een green wordt gespeeld? Op Ameland kun je ook prima op het strand golfen, gewoon in het zand! Deze activiteit is leuk voor ervaren golfers, die hun sport eens op een andere manier willen beleven. Maar ook beginners kunnen gewoon aan deze activiteit deelnemen. Je wordt niet aan je lot overgelaten, want je kunt rekenen op professionele instructies en een uitdagend parcours met natuurlijke hindernissen.

Powerkiten

Al ooit van powerkiten gehoord? Dit is kort gezegd, het vliegeren van nu! Op Ameland liggen professionele powerkite vliegers voor je klaar, waarmee je op een bijzondere manier leert spelen met de wind. Dit lijkt gemakkelijker dan het is, maar met de hulp van een professionele kite instructeur kan iedereen de basis vlot leren. Je begint met een klein formaat kite en kunt daarna grotere kites uitproberen en zelfs speciale vaardigheden en sprongen aanleren!

Kitebuggyen

Op een eiland als Ameland zit je vrijwel nooit verlegen om wind! Op dit Waddeneiland weten ze als geen ander om de kracht van de wind in te zetten voor de leukste activiteiten. Een van die activiteiten is kitebuggyen. Dit betekent dat je in een driewieler met een kite zo hard mogelijk over het strand cross. Maar eerst krijg je instructies van een ervaren instructeur en het oefenen kan beginnen. Het zal niet lang duren voordat je precies weet hoe je de wind moet uitdagen en je buggy hierdoor snelheid begint te maken.

Kajakken

Wat dacht je van kajakken in de branding? Dit is een te gekke manier om de golven te trotseren. Voor deze manier van kajakken worden zogeheten ‘sit-on-top’ kajaks gebruikt. Dit zijn veilige kajaks waar je los op zit. Wanneer je omvalt, kom je dus niet vast te zitten. Je wordt voorzien van een complete uitrusting: wetsuit, zwemvest, helm, kajak en peddel. Voordat je eropuit gestuurd wordt op zee, krijg je eerst duidelijke instructies.

Raften

Laat de teamspirit zegevieren en ga samen de uitdaging aan van een rafting avontuur op zee! Alle deelnemers krijgen een wetsuit, zwemvest, helm en peddel. Vervolgens ga je allemaal met de raft en een instructeur de zee in. Je krijgt uitleg over hoe je de raft bestuurt. Daarna kan het avontuur beginnen. De golven van de zee roepen je al! Durft jij deze spetterende uitdaging aan? Het belooft absoluut een te gekke belevenis te worden!

Suppen

Op Ameland is men thuis in vele watersporten, waaronder ook het trendy suppen of ‘stand up paddling’. Nog nooit op een sup gestaan? Dan zal het in het begin even wat oefening vergen om rechtop te gaan staan. Dankzij de instructies van een ervaren sup-instructeur zal het vast goed komen! Ook krijg je informatie over het materiaal, technieken en veiligheid. Je zult hierdoor optimaal van je sup-ervaring kunnen genieten. Of wat dacht je van mega suppen? Dit houdt in dat je met meerdere personen op één sup gaat staan.

Golfsurfen op Ameland

Altijd al willen ervaren hoe het is om staand op je surfplank stoer de golven te bedwingen? Tijdens je verblijf op Ameland kun je deze droom waarmaken. Hier kun je kennismaken met de basisprincipes van het golfsurfen. Hierbij hoort ook een korte theoretische inleiding, maar voor je het weet, bedwing je al je eerste golf! Dit is nog lang niet het complete aanbod aan watersport- en strandactiviteiten. Bij Ameland Adventure en Beach Ameland kun je ook terecht voor andere activiteiten. Ga en langs en vraag naar de mogelijkheden.

Goed om te weten: Als je verblijft in Penthouse Strandslag Nes, verblijf je op 150 meter van het strand van Nes. De plek waar ook de twee bovenstaande bedrijven zijn gevestigd.