Waar komen die kreten vandaan op het strand van Ameland? Grote kans dat het een jel is van een rugbyteam dat in actie komt tijdens het Ameland Beach Rugby Festival! Dit festival vindt plaats op 11, 12 en 13 juni 2021! Zeg nu zelf, waar kun je nu beter rugby spelen dan op het strand? Combineer een sportief uitje naar Ameland met genieten van de stranden en de unieke charme van dit Waddeneiland.

Tijdens het Ameland Beach Rugby Festival raggen stoere mannen en vrouwen door het zand gefocust op één ding, het in het bezit krijgen van de rugbybal en het winnen van het toernooi. Er vinden verschillende toernooien plaats op diverse niveaus en binnen diverse leeftijdscategorieën. De hoogtepunten zijn de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Beachrugby heren en de finale van het Beachrugby vrouwen.

Daarnaast wordt het ook gewoon één groot feest. Aan het einde van de dag als de strijd op het strand geleverd is, kan het feest losbarsten. Elke avond worden er feestelijkheden georganiseerd, zoals een beachparty, dj’s komen draaien en bands betreden het podium voor livemuziek. Ook wordt er een beach BBQ georganiseerd. Het weekend wordt afgesloten met een bruisende afterparty.

Is rugby ook jouw sport, blijf dan overnachten op Ameland of maak er een lekker lang weekendje van. Er is voldoende te doen en te ondernemen op Ameland. Interesse? Dan kunnen we ons Penthouse Strandslag Nes aanraden. Het penthouse is ruim, gezellig ingericht en ligt op slechts 150 meter van de strandopgang van Nes.