Blog

Rondje Ameland

Het idee om een rondje Ameland te wandelen, ontstond in 1997. Naar ondertussen is deze wandeling uitgegroeid tot een evenement, dat vele wandelaars en natuurliefhebbers aantrekt!

Klassiekerweekend Ameland

Gaat je hart sneller kloppen van klassieke auto’s? Dan is het Klassiekerweekend Ameland, dat plaatsvindt van 5 t/m 7 april 2019, een aanrader. De mooiste wagens uit de periode 1940-1978 komen voorbij.

Vuurtoren Trail Ameland

Ameland staat bekend om zijn vele sportieve evenementen, waaronder de jaarlijkse Vuurtoren Trail. Er zijn trails voor kinderen en volwassenen, voor beginnende en gevorderde hardlopers

MTB Race Ameland

Altijd al Ameland willen verkennen? Dat kan tijdens de MTB Race Ameland op een wel heel bijzondere manier. Dit mountainbike evenement daagt je uit om door de natuur van Ameland te crossen.

Cross duathlon Ameland

Een van de sportieve evenementen op Ameland, die je niet mag missen, is de Cross Duathlon Ameland. Deze run-bike-run wedstrijd, is voor zowel professionele atleten als voor de recreatieve sporter.

Zeehondentochten op Ameland

Vanaf Ameland kun je met een speciale robbenboot op zoek naar zeehonden. Lees hier meer over de verschillende aanbieders van zeehondentochten op Ameland.

De beste musea op Ameland

We hebben de leukste en beste musea op Ameland op een rijtje gezet. We hebben hier een selectie gemaakt, in musea die zowel voor jong als oud iets bijzonders te bieden hebben.

Actief op het strand op Ameland

Ben je niet het type om te relaxen op het strand, maar hou je meer van actie? Dan is Ameland perfect! Je vindt er twee bedrijven die tal van activiteiten op zowel het strand als op zee organiseren.

Paardenreddingsboot van Ameland

Wat een bijzonder spektakel! Het te water laten van de paardenreddingsboot op Ameland is een gebeurtenis die je gewoon een keer moet bijwonen! Interesse? Bekijk hier de actuele datums van 2019.

Met de boot naar Ameland

Ameland bereik je met de boot vanuit Holwerd. In de zomer zijn de afvaarten om het uur, in de winter vaart de boot om de twee uur. Maar met de feestdagen, zijn er in de winter ook extra afvaarten.

Fietsen (huren) op Ameland

Wil je Ameland ten volle ervaren en wil je niets missen van de schoonheid van Ameland, spring dan op de fiets! De vele fiets- en wandelpaden brengen je naar de mooiste plekjes.

WordPress Theme built by Shufflehound.