Ameland bereik je met de veerboot vanuit Holwerd. In de zomermaanden zijn de afvaarten om het uur, in de wintermaanden vaart de boot naar Ameland om de twee uur. Maar met de feestdagen en bij drukte, zijn er in de winter ook extra afvaarten. Afhankelijk van het getij duurt de bootreis zo’n 45 minuten. Tickets voor je overtocht kun je zowel online als aan de kassa van de veerbootterminal kopen. Wil je de auto meenemen, dan moet je dit wel van te voren reserveren. De boot is ruim en er zijn voldoende zitplekken, ook is er een zelfbedieningsbuffet. Maar je kunt ook boven op het dek plaatsnemen, zelfs in de winter.

Uitzicht op de zee vanaf het dek

Ameland is autoluw en kun je dus je eigen auto meenemen! Interesse? Dan moet jij wel je plekje op de veerboot reserveren, dit kan eenvoudig online via Wagenborg Passagiersdiensten, het bedrijf dat de over- en retourtochten naar Ameland verzorgt. Je reserveert en betaalt online en bij aankomst, bij de veerbootterminal in Holwerd, kun je na controle direct de veerboot oprijden. We raden je wel aan om je overtocht met de auto ruim van tevoren te reserveren. Zeker in de drukke (vakantie) periode’s.

Wil je geen auto meenemen, dan kun je parkeren op parkeerplaats P1, bij de bootterminal. Een parkeerkaart kun je samen met je overtocht-ticket online kopen. Let op: voor de auto parkeerkaart is een aankomst- en vertrekdatum verplicht! Bij een overtocht-ticket gelden geen specifieke datums of afvaart tijden. Hou er rekening mee dat het in de zomer druk is. Is parkeerterrein P1 vol? Dan kun je parkeren bij P2. Parkeerterrein P2 ligt verder van de bootterminal af. Met busjes word je dan naar de veerbootterminal gebracht.

Als jij je eigen fiets wil mee nemen naar Ameland, dan kun je op elke afvaart mee, zonder van te voren te reserveren. Je koopt een kaartje voor je fiets online of bij de veerboot. Houd er wel rekening mee dat er in het hoogseizoen veel fietsen meegaan. Natuurlijk kun je op Ameland ook een fiets huren. Lees hier de informatie over fietsen huren op Ameland. Penthouse Strandslag Nes ligt in Nes, vanaf de haven wandel je binnen 25 minuten naar het penthouse. Ook kun je op de bus stappen, deze staan klaar in de haven.

Tip: Volg @wpd_ameland en @wpd_schier voor de actuele aankomsttijden.

Afvaart bij Holwerd

Naast de gewone veerboot kun je ook gebruik maken van de Fostaborg sneldienst tussen Ameland en Holwerd via een vaste dienstregeling. Wagenborg Passagiersdiensten rekent per overtocht met de Fostaborg een toeslag van €7,50 bovenop het gewone retourticket voor de veerdienst.

Voor alle actuele prijzen voor de overtocht naar Ameland verwijzen we je naar de website van Wagenborg.