Een van de sportieve evenementen op Ameland, die je niet mag missen, is de Cross Duathlon Ameland. Deze uitdagende run-bike-run wedstrijd, die doorgaans in januari plaatsvindt, is bedoeld voor zowel professionele atleten als voor de recreatieve sporter. Durf jij de strijd aan met de natuurlijke uitdagingen van Ameland? Zie jij het wel zitten om over de bospaden, door de duinen, en over het strand te crossen? Zorg dan dat je er de komende editie(s) bij bent!

De doorgewinterde sporters kunnen deelnemen aan het onderdeel Cross Duathlon Lang, het meest uitdagende en lange parcours bestaande uit: 4 km lopen, 27 km fietsen en 4 km lopen. Daarnaast is er ook het onderdeel Cross Duathlon Kort: 4 km lopen, 14 km fietsen en 4 km lopen. Er is eveneens een speciaal parcours voor de jeugd van 12 t/m 15 jaar met: 2 km lopen, 7 km fietsen en 1 km lopen. Voor kinderen van 8 t/m 11 jaar is er een route die bestaat uit: 1 km lopen, 3,5 km fietsen en 1 km lopen.

Je deelname aan de Cross Duathlon Ameland is een goede reden om een heerlijk verblijf te boeken op Ameland. Er zijn diverse mooie vakantieadresjes, zoals ons Penthouse Strandslag Nes. Dus neem het hele gezin mee en geniet samen van Ameland! Oftewel, begin het nieuwe jaar goed door je sportieve voornemens waar te maken op dit unieke Waddeneiland. Sta je liever aan de zijlijn? Ook dat is absoluut de moeite waard.

Bron foto: www.facebook.com/CrossDuathlonAmeland/