Wil je Ameland ten volle ervaren en wil je niets missen van de schoonheid van Ameland, spring dan op de fiets! De vele fiets- en wandelpaden zijn prima onderhouden, goed bewegwijzerd en brengen je naar de mooiste plekjes zoals de vuurtoren van Ameland of het natuurgebied ’t Oerd, maar gewoon lekker fietsen en genieten van de prachtige natuur kan uiteraard ook. Je kunt je eigen (elektrische) fiets meenemen, maar er zijn ook voldoende fietsverhuurbedrijven op Ameland. Die naast een goede service ook je bagage, gratis vervoeren van en naar je vakantieadres. Ideaal dus!

Je kunt dus prima op de veerboot stappen met je eigen fiets, maar je kunt ook fietsen huren op Ameland. Fietsverhuur bedrijven zijn er voldoende en ze bieden ook (gratis) bagagevervoer, van en naar je vakantieadres. Nog een voordeel van fietsen huren op Ameland: zou je tijdens je vakantie op Ameland overhoop pech hebben met je fiets, dan kun je dus altijd terecht bij het verhuurbedrijf. Ga je maar voor één dagje naar Ameland en wil je niet sjouwen met al te veel bagage, dan kun jij je bagage ook bij verschillende fietsverhuurbedrijven op laten slaan in hun bagagedepot.

Fietsen huren op Ameland kan op diverse plekken. Zo kun je al direct als je de veerboot verlaat, terecht bij Kiewiet Fietsverhuur, als ook bij de fietsverhuur bus van Nobel fietsverhuur. Gaat je voorkeur uit naar Nobel fietsverhuur, dan moet je wel van te voren je fiets online reserveren. Maar als je in de zomermanden op vakantie gaat naar Ameland of Ameland bezoekt op een schitterende zonnige dag, dan raden we je echt aan, je fiets(en) online te reserveren. Zo ben je zeker verzekert van een fiets. Bovendien krijg je bij Kiewiet Fietsverhuur ook nog eens 10% korting als je online reserveert.

Strijk tijdens één van je fietstochten ook neer op een terrasje en geniet van een Amelands biertje.

Huur je een fiets op Ameland, dan krijg je ook een fietskaart van het eiland. Op deze (eenvoudige) fietskaart staan de belangrijkste fietspaden, de dorpjes als ook de vier strandpaviljoens. Maar je kunt natuurlijk ook gebruik maken van Google Maps. Maar wil je tijdens je ontdekkingstocht over Ameland, meer weten over de flora en fauna? Bezoek dan de VVV op Ameland. Hier kun je verschillende fietsroutes- en kaarten kopen, die je naar de mooiste plekjes van Ameland brengen en je tegelijkertijd informeren over de flora en fauna van het eiland. De VVV op Ameland ligt nabij de haven van Nes.

De fietspaden op Ameland zijn prima onderhouden en in de vroege morgen, heerlijk rustig.

Goed om te weten: Kiewiet Fietsverhuur heeft een fietsverhuurpunt op camping Duinoord. Camping Duinoord is naast Penthouse Strandslag Nes gelegen.