Kunstliefhebbers spoeden zich in november naar Ameland, want dan vindt hier de Kunstmaand Ameland plaats. Dol op kunst, cultuur en literatuur? Wil je nog altijd een keer het Waddeneiland Ameland bezoeken? Dan is dit de ideale gelegenheid om een vakantie op Ameland te boeken. Je begint de dag goed met een strandwandeling om heerlijk uit te waaien, in de middag ga je kunst kijken en in de avonduren zijn er concerten, filmvertoningen of poëzielezingen. Je bent verzekerd van een fantastische vakantie op Ameland!

Ameland als expositieruimte

Tijdens de Kunstmaand Ameland doet in wezen het hele eiland dienst als expositieruimte. Het hele eiland staat in het teken van kunst. In elk dorp zijn exposities en worden activiteiten georganiseerd binnen het kader van de kunstmaand. Niet alleen kunstenaars uit Nederland exposeren hier, ook kunstenaars uit andere landen als Duitsland, de Scandinavische landen en IJsland weten hun weg naar Ameland te vinden, om hun kunst tentoon te stellen. Je kunt het werk bewonderen van in totaal meer dan 125 kunstenaars. Vrijwel alle disciplines binnen de kunst worden vertegenwoordigd; schilderkunst, beeldende kunst, fotografie, multimedia, keramiek, glas, sieraden en nog veel meer.

Zelf aan de slag met kunst!

Niet alleen kun je tijdens de Kunstweek Ameland kunst bewonderen, je krijgt ook de kans om zelf de handen uit de mouwen te steken. Regelmatig worden er in deze maand workshops georganiseerd, waarin u op praktische wijze kennis kunt maken met kunst. Zo zagen we dat er in voorbije edities een workshops zilver, workshops werken met vilt en een workshop cyanotypie/lithografie werden georganiseerd. Elk jaar kun je hier weer nieuwe ervaringen opdoen en nieuwe creatieve vaardigheden leren. Of wat dacht je van de leuke combinatie kunst en actief de natuur in? Er worden in de Kunstmaand ook kunstfietsroutes en -wandelroutes georganiseerd. Het is ook mogelijk om een kunstroute per bus te volgen.

Ontdek de smaak van Ameland tijdens de Proefroute

Bij kunst hoort natuurlijk ook de kunst van het lekker eten! Wat heeft Ameland op dit vlak te bieden? Ook dat kun je ontdekken tijdens de Kunstmaand Ameland. Er is een boeiende Proefroute voor je uitgestippeld langs de beste Amelander restaurants. In elk van deze restaurants kun je proeven van smaakvolle amuses. Uniek aan deze Proefroute is dat de koks hun lekkernijen bereiden met producten van de eigen bodem. Wist je dat Ameland zijn eigen sommelier heeft? Sommerlier Egbert Reining zorgt ervoor dat de amuses worden geserveerd met de perfecte wijn, zodat de smaak nog beter tot zijn recht komt.

Kunstmaand Ameland: alleen maar hoogtepunten!

We hebben hier nog maar een beperkt aantal hoogtepunten van de Kunstmaand Ameland uitgelicht. Er valt hier nog veel meer te ontdekken. Als er één goed moment is om de pracht van Ameland te verkennen, dan is het wel tijdens de Kunstmaand! Je kunt overnachten in ons Penthouse Strandslag Nes. Het penthouse is ruim, gezellig ingericht en ligt op slechts 150 meter van de strandopgang van Nes.