Altijd al Ameland willen verkennen? Dat kan tijdens de MTB Race Ameland op een wel heel bijzondere manier. Ben je een echte mountainbike liefhebber, dan mag je deze kans niet missen. Boek meteen een weekje, midweek of weekendje Ameland en zorg dat jij en je mountainbike in topconditie zijn! Dit te gekke mountainbike evenement daagt je uit om door de fraai natuur van Ameland te crossen. Er zijn programma’s voor alle leeftijden en niveaus!

Op zaterdag 6 en zondag 7 maart 2020 vindt alweer de 12de editie van de MTB Race plaats tussen Oerd en de Vuurtoren. Op zaterdag vindt de Kalas MTB wedstrijd plaats met diverse categorieën, voor jeugd, junioren, liefhebbers en wedstrijdrijders. Op zondag kun je deelnemen aan de MTB Ameland Toertocht met diverse onderdelen; de MTB Ameland Xtreme (90 km), MTB Ameland Marathon (60 km), MTB Ameland Tour (30 km) en MTB Ameland Junior voor de jeugd (15 km).

Wat kun je verwachten van de MTB Race Ameland? Je bent verzekerd van een afwisselend en uitdagend parcours met singletracks, strand, bos en duinpaden met veel natuurlijke hindernissen. Het is mogelijk individueel te starten, maar er kunnen ook teams meedoen. De start, finish en doorkomst vinden plaats bij vakantiepark Boomhiemke in Hollum. Na afloop van de race wordt er een buffet georganiseerd, waarvoor jij je kunt inschrijven.