Op Ameland kun je op heel veel plekken gezellig en lekker eten. Waar je voorkeur ook naar uit gaat: pizza, Chinees, een vers visje of een patatje, keuze is er in elk dorp voldoende! Maar ook in een van de vier strandpaviljoens ben je van harte welkom, voor zowel een drankje als een diner. In het hoogseizoen hebben alle horecazaken ruime openingstijden, in de winterperiode zijn de openingstijden wat minder ruim. Wil je in de zomerperiode verzekert zijn van een tafeltje, reserveer dan tijdig! We geven je enkele suggesties, waar je prima kunt eten. Twee eetgelegenheden liggen bovendien nabij het penthouse.

Strandpaviljoens Sjoerd

De eerste tip is Strandpaviljoens Sjoerd, welke gelegen is op slechts 150 meter van het penthouse. Bij Strandpaviljoen Sjoerd kun je zowel lunchen als dineren. De menukaart is uitgebreid en ook staan er vegetarische gerechten op de kaart. Bij mooi weer is ook het gezellige terras geopend. Kortom, een perfect plekje om na een strandwandeling nog eventjes na te genieten, maar ook voor een intiem diner.

Nes Cafe Ameland

In het centrum van Nes ligt Nes Cafe Ameland. Hier kun je zowel lunchen als dineren, als ook gezellig borrelen tot in de late uurtjes! Het terras nodigt ook echt uit – knus en met houten bankjes en terras vuurschalen. Supergezellig! Wandel je door Nes en zoek je een terrasje of wil je een hapje eten, dan kunnen we Nes Cafe Ameland aanraden.

Restaurant ’t Baken

Vlakbij het penthouse ligt ook het Restaurant ’t Baken. Dit is, zoals het restaurant zelf omschrijft een ‘casual’ restaurant waar pannenkoeken, poffertjes als ook vis op de menukaart staan. Restaurant ’t Baken ligt aan de voet van de strandopgang van Nes, heeft een ruim terras en is net als Sjoerd een prima plek om na te genieten van een dagje strand en zee. Goed om te weten ’t Baken is gesloten in de wintermaanden.

Frankie’s Rib & Steakhouse

Ben je een liefhebber van steak, dan kunnen we Frankie’s Rib & Steakhouse aanraden. Ook gelegen in het centrum van Nes en kun je zowel plaats nemen op het terras als gezellig binnen. De specialiteit is een malse Black Angus steak en de huisgemaakte saté, maar ook vis en vegetarische gerechten staan op de menukaart. Ook dit restaurant is een aanrader!

Natuurlijk zijn er op Ameland nog veel meer restaurants, maar bij de vier bovenstaande restaurants schuiven we regelmatig zelf aan, als we op Ameland zijn. En kunnen we dus uit eigen ervaring zeggen dat het goed is. Tip! Er zijn ook vier strandpaviljoens op Ameland waar je kunt eten.