Het Rôggefeest van Ameland wordt het meest sfeervolle straatfestival van Nederland genoemd. En terecht! Dit festival vindt elke eerste vrijdag van augustus plaats, wanneer het een gezellige drukte is in Nes op Ameland. Alle inwoners, de vele toeristen die het eiland bezoeken en de topartiesten, maken er samen een groot feest van. Wat kun je allemaal verwachten tijdens dit feest? Je kunt het zo gek niet bedenken of je ziet het hier; denk aan clowns, circusacts, bands, koren en theater.

Ook aan de kinderen is gedacht. Op het Roggekidsveld kunnen ze zich uitleven tijdens workshops of op het springkussen. De clowns zorgen hier voor de vrolijke noot. Uiteraard zijn op dit feest vooral ook de Amelander artiesten goed vertegenwoordigd! Een hoogtepunt is de Rôggeparade; een optocht door Nes met artiesten die optreden op de wagens. De optocht vindt plaats aan het begin van de avond.

Hierna barst het feest los met optredens van bands en artiesten in de diverse horecagelegenheden. Zo gaat het feest door tot diep in de nacht. Tijdens het Rôggefeest is er in elk hoekje van Nes wel iets leuks te beleven. Ben je van plan om deze zomer een vakantie naar Ameland te boeken, zorg dan dat je het Rôggefeest niet mist!

Wil jij het Rôggefeest van Ameland ook meemaken? Blijf dan overnachten op Ameland of maak er een lekker lang weekendje van. Er is voldoende te doen en te ondernemen op Ameland. Interesse? Dan kunnen we ons Penthouse Strandslag Nes aanraden. Het penthouse is ruim, gezellig ingericht en ligt op slechts 150 meter van de strandopgang van Nes.