Het idee om een rondje Ameland te wandelen, ontstond in 1997. Een groep vrienden trok de stoute (wandel)schoenen aan en ging op pad. Deze wandeling is ondertussen uitgegroeid tot een jaarlijks evenement, dat vele wandelaars en natuurliefhebbers aantrekt! Op 4 juni 2021 vindt alweer de 25ste editie van het Rondje Ameland plaats. Als er iets is dat je als fanatieke wandelaar een keer gedaan moet hebben, dan is het wel deelnemen aan het Rondje Ameland; een wandeltocht van 50 kilometer!

De wandeltocht is ideaal als je graag eens echt die authentieke sfeer van Ameland wilt ervaren. Het zijn vooral de natuurlijke elementen die hier vrij spel hebben en deze tocht zo bijzonder maken. De tocht start en eindigt in Hollum. Geniet tijdens de wandeling van de prachtige uitzichten over het eiland en de zee. Daarnaast is het ook gezellig om met enthousiaste mede-wandelliefhebbers deze wandeling te maken.

De route voert door de bossen, door de duinen en over het strand. Onderweg zijn er zes rustposten, waar vrijwilligers voor een hapje en een drankje zorgen en waar blaren en blessures verzorgd kunnen worden! Bij de finish wordt je feestelijk onthaald en ontvang je een aandenken. Is een wandeling van 50 km voor je te veel? Dan kunt u ook de verkorte route van 25 km wandelen.

Wandel jij graag en wil je deelnemen aan dit evenement, blijf dan overnachten op Ameland of maak er een lekker lang weekendje van. Er is voldoende te doen en te ondernemen op Ameland. Interesse? Dan kunnen we ons Penthouse Strandslag Nes aanraden. Het penthouse is ruim, gezellig ingericht en ligt op slechts 150 meter van de strandopgang van Nes.