Er zijn veel goede redenen om naar Ameland te gaan. Een van de beste redenen zijn de schitterende stranden, met eindeloze vergezichten over zee, het geruis van de golven en de soms indrukwekkende branding. De stranden bieden voor ieder wat wils: de mogelijkheid om heerlijk uit te waaien, te zonnen of grenzeloos te ravotten in het zand of de golven. Hier kun je wegdromen en de beslommeringen van alledag vergeten. Weet je wat ook een goed idee is? Om op adem te komen onder het genot van een hapje en een drankje in een van de vier strandpaviljoens van Ameland!

The Sunset Hollum

Wil je de mooiste zonsondergang van Nederland beleven, dan moet je volgens velen bij The Sunset in Hollum zijn. De locatie, het westelijk puntje van Ameland, is werkelijk uniek. Er is voor iedereen een aangenaam plekje te vinden! Wil je op en top relaxen? Zak dan weg tussen de kussens op het terras met loungebanken. Wil je de honger stillen en gezellig tafelen? Neem dan plaats op het terras met de robuuste houten tafels. Kun je het strand niet loslaten? Dan is het beachterras in het zand de aangewezen plek. Verdwijnt de zon achter de horizon en wordt het frisser, kruip dan knus dichtbij een van de 10 buitenhaarden.

Strandpaviljoen Ballum

Wie in de buurt van Ballum komt, mag het niet nalaten om een bezoek te brengen aan Strandpaviljoen Ballum. Dit strandpaviljoen ligt aan een fietspad door de duinen. Perfect als tussenstop tijdens een wandeling- of fietstocht door de duinen. Even lekker lunchen kan natuurlijk ook. Daarnaast is deze plek ook ideaal voor strandgangers. Na een heerlijk dagje strand of een strandwandeling, kun je hier klinken op een geslaagd dagje op Ameland of opwarmen met een warm drankje. Het is ook een onvergetelijke ervaring om hier tijdens zonsondergang te dineren! Elk seizoen is er een nieuwe en gevarieerde kaart!

Strandpaviljoen Sjoerd

Op het strand bij Nes kun je terecht bij Strandpaviljoen Sjoerd. Ook hier is het uitzicht geweldig! Hier overvalt je ook dat gevoel van het echte strandleven. Overal waar je kijkt, zie je strand, duinen en zee! Wat dit strandpaviljoen bijzonder maakt, is de focus op duurzaamheid. Strandpaviljoen Sjoerd is Green Key gecertificeerd. Om enkele voorbeelden te noemen: waar mogelijk gebruikt men altijd een alternatief voor plastic, energiezuinige keukenapparatuur en zonnepanelen op het dak. Op de kaart staan streetfood, streekproducten, zoals Amelander lamsvlees, als ook mediterrane gerechten. Weer of geen weer: hier zit je altijd goed. Zo is het bijvoorbeeld bij guur weer heerlijk toeven rondom de openhaard.

Goed om te weten: Strandpaviljoen Sjoerd is gelegen op slechts 150 meter van het penthouse.

Strandpaviljoen ’t Strandhuys

Strandpaviljoen ’t Strandhuys ligt in Buren aan Zee. Je wordt compleet omringd door strand en je hebt een schitterend uitzicht op zee. Kijk eens links en kijk eens rechts; het strand lijkt eindeloos. Dat geeft een immens gevoel van vrijheid en ontspanning. Voordat jij je stort op zandkastelen bouwen, een duik in de golven of een lange wandeling, kun je eerst al het moois op je in laten werken onder het genot van een drankje, een ijsje of een complete maaltijd. Dit alles smaakt natuurlijk ook goed na afloop van een geslaagd dagje strand! Zomer, herfst, winter, lente; op deze unieke locatie is het altijd genieten!