Ameland mag een waar sporteiland worden genoemd. Er vinden hier jaarlijks talloze toonaangevende sportevenementen plaats. Een van de hoogtepunten is de Cross Triathlon. Vanaf 2019 vormt de Cross Triathlon een onderdeel van het wereldwijde XTERRA Circuit. Nog een bewijs dat Ameland als sporteiland zich wereldwijd in de kijker weet te spelen! Of je nu zelf een fanatieke sporter bent of liever anderen vanaf de zijlijn aanmoedigt, dit evenement binnen het schitterende decor van Ameland mag je niet missen.

De Cross Triathlon bestaat uit een spectaculair parcours. Zowel wedstrijdatleten als recreatieve sporters en junioren kunnen aan dit evenement deelnemen. Duik de Waddenzee in voor het onderdeel zwemmen, om daarna op de mountainbike te springen en door het bos, de duinen en het strand te crossen. Zorg dat je nog energie genoeg overhoudt voor het laatste onderdeel, hardlopen. Deelnemen aan de Cross Thriatlon Ameland is een hele beproeving, maar het zal tegelijkertijd ook een onvergetelijke beleving zijn, dankzij de schitterende natuur waar u door omringd wordt en natuurlijk ook dankzij de enthousiaste supporters.

Zijn natuur en sport je passie? Dan moet je er gewoon bij zijn! Je deelname aan de Cross Triathlon Ameland is een goede reden om een heerlijk verblijf te boeken op Ameland. Er zijn diverse mooie vakantieadresjes, zoals ons Penthouse Strandslag Nes. Dus neem het hele gezin mee en geniet samen van Ameland! Sta je liever aan de zijlijn? Ook dat is absoluut de moeite waard.