Wandelliefhebbers opgelet! Een van de mooiste wandelevenementen van Nederland is het evenement Tussen Slik en Zand op Ameland. Je kunt op deze dag wandelen over Ameland tussen het Wad en de Noordzee. Er zijn routes van 11, 18 en 25 kilometer. Alle routes beginnen en eindigen in Nes en is het een goede manier om kennis te maken met de prachtige natuur van Ameland.

Dit unieke gebied is door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. De routes voeren over paden, het strand, door de duinen, het bos en het dorpje Ballum. De afwisseling maakt je wandeling nog mooier en interessanter. Bovendien ontvang je als deelnemer een routeboekje met niet alleen informatie over de wandelroute, maar ook met wetenswaardigheden over de natuur en de cultuur van Ameland. Daarnaast is Tussen Slik en Zand ook een gezellige samenkomst van wandel- en natuurliefhebbers. In Nes wordt een wandelexpo georganiseerd, straatmuzikanten zorgen voor een feestelijke sfeer en er treden dj’s op. Uiteraard kan er ook nagenoten worden onder het genot van een borrel.

Dit wandelevenement is goed te combineren met een vakantie op Ameland. Want er zijn voldoende fijne vakantieadresjes, zoals ons Penthouse Strandslag Nes. Het penthouse is ruim, gezellig ingericht en ligt op slechts 150 meter van de strandopgang van Nes.