Categorie: Uittips

Zeehondentochten op Ameland

Vanaf Ameland kun je met een speciale robbenboot op zoek naar zeehonden. Lees hier meer over de verschillende aanbieders van zeehondentochten op Ameland.

De beste musea op Ameland

We hebben de leukste en beste musea op Ameland op een rijtje gezet. We hebben hier een selectie gemaakt, in musea die zowel voor jong als oud iets bijzonders te bieden hebben.

Actief op het strand op Ameland

Ben je niet het type om te relaxen op het strand, maar hou je meer van actie? Dan is Ameland perfect! Je vindt er twee bedrijven die tal van activiteiten op zowel het strand als op zee organiseren.

Paardenreddingsboot van Ameland

Wat een bijzonder spektakel! Het te water laten van de paardenreddingsboot op Ameland moet je gewoon een keer bijwonen! Interesse? Bekijk hier de actuele datums van 2021.

De vuurtoren op Ameland

Wie Ameland bezoekt moet ‘De Bornrif’ – de vuurtoren van Ameland beklimmen! Deze rood-witte toren is 55 meter hoog, is opgebouwd uit 15 gietijzeren elementen en torent hoog boven de duinen uit.

Restaurants op Ameland

Op Ameland kun je op heel veel plekken gezellig en lekker eten. Waar je voorkeur ook naar uit gaat: pizza, chinees, een vers visje of een patatje, keuze is er in elk dorp voldoende. We geven je enkele suggesties waar je prima kunt eten.

Paardrijden op Ameland

Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen op Ameland! Want de duinen en het strand zijn perfect voor paardenritten. Rijstallen zijn er voldoende. Ook al heb je nog nooit op een paard gereden of je bent een gevorderde ruiter op elke manege kun je terecht.

(Strand) excursies op Ameland

De belangrijkste bezienswaardigheid op Ameland is natuurlijk het strand. Het is een heerlijke plek om uren te wandelen. Bovendien is de kans groot dat je regelmatig je blik richt op de vloedlijn, om te kijken wat er is aangespoeld.

WordPress Theme built by Shufflehound.