De zeehondentochten behoren tot de grootste attracties op Ameland. Snuif vanaf het dek de zilte zeelucht op, dein over de golven en kijk uit over zee. ‘Hé, wat zie ik daarginds?’ Je hart gaat sneller kloppen bij het zien van de vele zeehonden die zich verzameld hebben op een zeehondenbank midden op het Wad! ‘Wat een prachtig gezicht!’ Vanaf Ameland kun je met een speciale robbenboot op zoek naar zeehonden. Dat is gegarandeerd een fantastische belevenis voor het hele gezin. Lees hier meer over de verschillende aanbieders van zeehondentochten op Ameland.

Robbenboot m.s. Ameland – Gezellig rondvaartschip

De Robbenboot m.s. Ameland is een prachtig rondvaartschip met vele faciliteiten: een topdek dat je een geweldig uitzicht garandeert, een zonnedek om heerlijk te ontspannen, een bar, een cafetaria en twee salons. Voor de kinderen is een rondvaart sowieso al een heel avontuur, maar als ze ontdekken dat er aan boord zelfs een speelhoek is, kan hun pret helemaal niet meer op! Het schip is speciaal ontworpen voor het wad, zodat het bij laag water gemakkelijk door geulen kan varen om zo dicht mogelijk bij de zeehonden en wadvogels te komen. De Robbenboot m.s. Ameland vaart naar het Blauwe Balggebied naar de zeehondenbank tussen Terschelling en Ameland. Je hebt 100% kans dat u hier zeehonden aantreft!

Tip! Meer informatie en wil je reserveren ga dan www.robbenboot.nl

Rondvaartschip m.s. Zeehond – Kindvriendelijke boot

Met de kinderen zeehonden spotten? Een robbentocht met de ‘Zeehond’ vanuit Nes is een onvergetelijke belevenis. Het zonnedek is overdekt, zodat je altijd buiten kunt zitten. In de verwarmde salon kun je vanachter grote ramen goed zien of de robben al in zicht zijn. Je zult ze spotten op een zandbank tussen Ameland en Terschelling. De schipper vertelt wetenswaardigheden over de zeehonden en de natuur. De kinderen kunnen zich uitleven in de speelzaal. Ze mogen ook de stuurhut bewonderen en aan het roer staan. Bij laagtij legt het schip aan op ‘de schelpenbank’ en kun je over de drooggevallen zeebodem lopen. Het schip woont ook enkele keren per jaar vanaf zee de tewaterlating van de Paardenreddingsboot bij!

WL35 Brakzand – Maak kennis met het zeeleven

Een rondvaart met het schip WL35 Brakzand is een leuke en leerzame ervaring voor jong en oud. Het schip vertrekt vanuit de oude haven van Ameland in Nes en vaart in het oostelijk Wad, onder Ameland en Terschelling. Eerst bezoeken we de zeehonden: een geweldige ervaring om deze dieren in hun natuurlijke omgeving te zien! Vervolgens wordt het sleepnet uitgegooid, dat na vijftien minuten wordt opgehaald. Wat is de vangst? Alles wordt aan boord in aquaria (leefbakken) gedaan en je krijgt uitleg van de bemanning over wat er allemaal in het net zat. Denk aan diverse soorten vis, krabben, garnaaltjes en zeesterren. Dit is dé mogelijkheid om letterlijk direct in contact te komen met het zeeleven! Daarna gaat alles levend terug de zee in. De WL35 Brakzand is voorzien van een panoramadek en een verwarmde binnenruimte met bar.